Elle mat och vin



Det var bland annat dessa tidningar som fick mig att börja blogga om matlagning. Jag är helt såld på dessa. Vackra repotage, recept som får en att vilja sluka hela tidningen och den ger mig massa massa insperation! Så spring och köp den, eller gör som jag! Pernumerera! 

Cocospankakor med bananer.


4 Personer
ingredienser:
1 ägg
1 burk cocosmjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
1/4 tsk salt
2 Bananer
Smör till stekning

Gör så här:
Vispa ihop ägg, cocosmjölk, mjöl och socker och salt i en stor skål. blanda ihop till en jämn smet utan några klumpar och stek sedan som vanliga pankakor på ugn. Servera sedan med slantade bananer, pinjenötter och eller valnötter och sirap. går även att servera med glass eller matyoughurt.

Plankstek.


Du behöver:
Plankor (finns att köpa på tex, Ica)
Fint kött tex oxfilé
Potatismos
Bacon
Sparris
Bearnaise
Tomat 1 stor som du sen delar till 2.
Några kvistar dragon.

Gör såhär:
Stek köttet tills det får färg på båda sidor, använd valfri krydda. Gör potatismoset som du vill, antingen förhand eller från påse. Koka sparrisen i några minuter och ta sen ett knippe och rulla in i de i bacon. Använd tandpetare. Gör berarnessåsen efter förpackning. Spritsa sedan ut potatismoset runt om plankan. (det skall se ut som maränger ungefär) lägg köttet i mitten, dela tomaterna och lägg på sidan. lägg på bearnaisen och lägg sedan på den baconinlindade sparrisen. In i ugnen på 250gr i 4-5 minuter till det blir gratinerade. Klart!


Sega nötmacaroner med kaffekräm


Receptet är lånat ifrån Izabells blogg, gå in här och låt dig inspereras!

½ - 1 dl rivna hasselnötskärnor
5dl florsocker
3 äggvitor

Kräm 1
1 dl kaffe
1 msk vetemjöl
1 äggula

Kräm 2
125g smör
1 dl florsocker
1 tsk vanilj

Vispa äggvitan till hårt vitt skum. Blanda florsocker och nötterna tillsammans och ha sedan ner det i äggvispen. Vispa till en fin smet. Spritsa sedan ut smeten till rundlar ungefär lika stora sim en enkrona på en plåt med bakplåtspapper. Gräddas i 150 grader i 15 min.

Häll i alla ingredienser till kräm 1 i en kastrull. Värm upp på låg värme, måste röra om hela tiden. När krämen tjocknat stäng av plattan och låt krämen svalna.

Fortsätt med kräm nr 2. Rör ihop alla ingredienser med en elvisp eller matberedare.  Blanda sedan ner kräm 1 i smeten och rör till en jämn smet.

Ta sedan två nötkakor, bre lite kräm på ena kakan och sett sedan ihop dem.

Låt stå i kylen en stund.


Fransk Löksoppa med Parmachips & Ruccola.


2 personer
30 minuter.

4 Gula lökar (tunt skivade)
1 tsk rosmarin (om man vill) 
olivolja
en nypa socker
salt och peppar
5 dl oxbuljong

Brödkrutonger.
Parmesanchips
Ruccola

Gör så här:
Lägg lök, rosmarin och olivolja i en stor kastrull tillsammans med en nypa socker, salt och peppar. Stek på låg värme under omrörning tills löken karmeraliserat, Ca 30 minuter. Tillsätt buljongen och koka upp det i ca 10 minuter. När soppan är klar häll upp i skålar och tillsätt brödkrutongerna, parmesanchipsen och lite ruccola som dekoration.  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0