Sega nötmacaroner med kaffekräm


Receptet är lånat ifrån Izabells blogg, gå in här och låt dig inspereras!

½ - 1 dl rivna hasselnötskärnor
5dl florsocker
3 äggvitor

Kräm 1
1 dl kaffe
1 msk vetemjöl
1 äggula

Kräm 2
125g smör
1 dl florsocker
1 tsk vanilj

Vispa äggvitan till hårt vitt skum. Blanda florsocker och nötterna tillsammans och ha sedan ner det i äggvispen. Vispa till en fin smet. Spritsa sedan ut smeten till rundlar ungefär lika stora sim en enkrona på en plåt med bakplåtspapper. Gräddas i 150 grader i 15 min.

Häll i alla ingredienser till kräm 1 i en kastrull. Värm upp på låg värme, måste röra om hela tiden. När krämen tjocknat stäng av plattan och låt krämen svalna.

Fortsätt med kräm nr 2. Rör ihop alla ingredienser med en elvisp eller matberedare.  Blanda sedan ner kräm 1 i smeten och rör till en jämn smet.

Ta sedan två nötkakor, bre lite kräm på ena kakan och sett sedan ihop dem.

Låt stå i kylen en stund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0